måndag 31 mars 2008

Däck med fällbara dubbar kräver nya syndabockar

Däckdubbar kan fällas ut och in av föraren med trådlös signalöverföring. Sådan utveckling pågår enligt dagens Ny Teknik. De som ansvarar för att minska luftföroreningar i städerna måste därför snart hitta nya syndabockar - eller ta tag i de svåra hälsoproblemen i stället för att skylla på enskilda bilister.

Läs mer i andra inlägg om osakligheter och farliga fel i kampanjen mot dubbdäck, som drivs med skattemedel av några opportunistiska personer vid Vägverket och i Stockholms offentliga sektor.

Kolla också bloggen Halvards halkvarning och video från andras och min webb hos YouTube med krascher på den besvärliga halka, som uppstår när enbart dubbfria däck är i trafik och polerar isen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vore väl jättebra om det kom en sådan lösning som fungerar! Har ju diskuterats länge, men oftast hävdar ju däckbranschen att det är omöjligt att kombinera de bästa egenskaperna hos dubb- och dubbfria vinterdäck eftersom ett dubbfritt däck behöver mjukare gummiblandning, mer sajpar etc för att fungera bra, medan ett dubbdäck utan dubbar inte fungerar lika bra på halt väglag som "äkta" odubbade nordiska vinterdäck. Framtida tester får väl utvisa om det är något för nordiska vinterförhållanden.

Är väl något som, inte minst luftföroreningsfolk, borde bli jätteglada åt. Knappast sura för att de inte får skylla på enskilda bilister.

Vilken konstig vinkling av dig, Lennart.